Poetsen van kantoren

gevelrenovatie

Renovatie van de gevel van commercieel vastgoed kan om verschillende redenen plaatsvinden, maar het onderliggende doel is meestal om de aantrekkingskracht van het pand op de markt te vergroten. De installatie van een nieuwe gevel of een nieuwe ingang voor een winkel kan het imago van een gebouw aanzienlijk verbeteren en de ervaring van de huurder van saai naar iets veel moderners en uitnodigender maken.

Economie van gevelrenovatie
Gevelrenovaties winnen aan populariteit omdat het gemakkelijker en economischer is om een gebouw te upgraden dan het af te breken en opnieuw op te bouwen. Normaal gesproken kan een grondgebonden nieuwbouw 1-2+ jaar duren, afhankelijk van hoe gemakkelijk het is om de juiste locatie te vinden, de juiste architecten in te huren en het gebouw te bouwen. Bij gevelrenovaties kunnen projecten, afhankelijk van de omvang en reikwijdte van de renovatie, slechts 2 maanden in beslag nemen met minimale verstoring van de bestaande gebruikers van het gebouw. Dit proces is zeer aantrekkelijk voor vastgoedeigenaars als zakelijke propositie, omdat het een gerichte investering biedt die hogere huren en lagere exploitatiekosten kan opleveren met een snelle oplevering – dat is moeilijk te verslaan!

Stimuleringsmaatregelen van de overheid
Extra stimuleringsmaatregelen van gemeenten maken gevelrenovaties nog aantrekkelijker. Zo kunnen sommige winkelpanden in aanmerking komen voor stimuleringsmaatregelen via het Storefront Improvement Program van de stad Edmonton. Dit programma geeft eigenaren in bepaalde zakenwijken tot $60.000 voor in aanmerking komende bouwkostenvergoedingen. Voor grotere panden groter dan 10.000 m² kan de Building Energy Retrofit Accelerator een aantrekkelijke optie zijn. Steden als Edmonton, Toronto en Hamilton bieden deze programma’s aan om een aantrekkelijker en interessanter straatbeeld aan te moedigen; klanten worden aangemoedigd om te lopen en te winkelen, terwijl bedrijfseigenaars worden geholpen om huurders aan te trekken en te behouden.

Commerciële gebouwen energie-efficiëntie
Gebouweigenaars hebben meer opties dan ze beseffen. Gevelrenovaties verbeteren niet alleen de esthetiek, maar kunnen bij een strategische aanpak ook resulteren in een energiezuiniger gebouw. Van hoogwaardige gebouwschil met extra buitenisolatie, gevelbekleding en ramen, is een nieuwe gevel echt een van de meest duurzame dingen die een eigenaar kan doen om een ouder gebouw te onderscheiden.

Of u nu een gevelrenovatie overweegt vanwege de druk van de markt of vanwege een meer strategische benadering, gevelrenovaties hebben de mogelijkheid om een gebouw te transformeren en te herpositioneren voor een nieuw leven.

Tags: gevelrenovatie –  facility management